2021-11-09 08:10:55• hírek • Bede Emőke

Jelenléti oktatás: az országos élmezőnyben Szatmár megye

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Hétfőn 4878 állami és magániskolában és -óvodában kezdődött el fizikai jelenléttel az oktatás, ami a tanintézetek 68 százalékát teszi ki – közölte hétfőn Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter. Országos szinten a legrosszabb helyzetben Kovászna és Suceava megye van, ahol a tanügyi személyzet alacsony átoltottsága miatt a tanintézmények alig egynegyedében ültek vissza személyesen is a diákok az iskolapadba.

A hotnews.ro összesítése szerint Kovásznában a 81 oktatási intézmény közül mindössze 15-ben, azaz az iskolák és óvodák 18,52 százalékában tértek vissza a jelenléti oktatáshoz, a 230 Suceava megyei tanintézmény közül pedig mindössze 59-ben (26,65 százalék) váltottak az online oktatásról a jelenlétire. A lista másik végén Ilfov megye áll, ahol a 96 iskola és óvoda közül mindössze 6-ban zajlik még mindig a digitális térben az tanítás, azaz a tanintézmények 93,75 százaléka visszatért a jelenléti oktatáshoz.


Ilfovot Dolj, Beszterce-Naszód, Calarasi, Valcea, Dambovita, Konstanca, Tulcea és Kolozs megyék követik, majd az országos top 10-es lista utolsó helyére Szatmár megye került, ugyanis itt a tanintézmények 79,84 százalékában jelenléti oktatással kezdődött a hét. A szomszédos Bihar 43,28 százalékkal a lista végén kullog, épp csak a fentebb említett Kovásznát és Suceavát előzi meg, a Máramaros megyében jegyzett 71,51 százalék a 22. helyre volt elég, Szilágy megye pedig a maga 74,34 százalékával a 20. helyen zárt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: